lördag 7 september 2013

Bonsai?- Hai!

Flickorna och jag trampade ner i vår mysiga stadsdel eftersom det var Bonsai-utställning i dag.
En bonsai formas av den som odlar den enligt vissa stilformer som följs inom denna konstform. Hur lång tid det tar innan man kan kalla det för en bonsai är helt beroende på det material som man utgår från. Stilarna är egentligen bara en vägledning för bonsaiodlaren så att en exakt utformning av trädet kan erhållas och att det slutgiltiga resultatet visar upp den absolut bästa stilen och formen.
Bonsaier har alltid bara en framsida, det vill säga, endast en sida som de ska betraktas från. Dessutom är det tänkt att de ska betraktas i ögonhöjd så att effekten av själva miniatyrfenomenet framstår tydligare. Det är alltså utställaren av konstverket som bestämmer om det ska betraktas sittande eller stående. En bonsai kan bli flera hundra år gammal beroende på vilken art det är och tanken är att den skall gå i arv mellan generationerna.

















Vi köpte ett eget- fast det kostade inte så mycket- en 300 kr ungefär...Vi köpte det av en jättegullig Mr. Miyagi som gav flickorna vars ett ekollon som han tyckte att de skulle odla till egna Bonsaier...:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar