tisdag 14 oktober 2014

Dags för en resa...:)

I morgon åker vi till Kyoto. Japans gamla huvudstad. Det tar 2,5 timme dit med Shinkansen och det ska bli riktigt skoj! Jag återkommer med lite fler bilder när vi har varit där. Ursäkta utseendet på inlägget. I bland blir det bara så konstigt...Ha en bra dag!
Kyoto (京都市, Kyōto-shi) är en stad i Kyoto prefektur på huvudön Honshu i Japan. Kyoto ingår i storstadsområdet Keihanshin, som även omfattar bland annat Kobe och Osaka. I området finns en omfattande och mångsidig industri.
Kyoto var huvudstad i Japan före Tokyo, från 794 till 1868 (under huvudstadsnamnet Heian-kyo, ung. "fredliga tiders huvudstad"). Kyoto är än i dag den stad där kejsaren kröns. Den är också en av landets stora vallfartsorter och en mycket stor turistort. I Kyoto finns mer än 1 600 buddhisttempel och shintohelgedomar bevarade; staden skonades i stort från bombräder under andra världskriget.

Kyoto var en av de första städerna i Japan att få speciell status (serei shitei toshi) 1956 vilket innebär att den har tagit över viktiga funktioner från prefekturen.[2]


1 kommentar:

  1. Hej

    Tack för en bra blogg om Japan. Jag har länkat den till min resesida om Japan.
    Hoppas att du är ok med det det. Har du lust får du gärna kommentera och göra tillägg på sådant som jag har missat. Tack/

    SvaraRadera